sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Oodi elämälle!

Lotta kävi torstaina 2.5. ultrassa ja pentuja näkyi plus neljä, eli useampi pentu olisi mahdollisesti tulossa. Kaikki on äiti-koiralla hyvin ja onnellisena odotetaan tulevaa.Pentuja on odotettu jo todella kauan ja monen mutkan ja monen monituisen urostiedustelun ja yhden kokeilunkin jälkeen löysimme viimein sen oikean uroksen ja isän tuleville pennuillemme ja olemme päätökseemme enemmän kuin tyytyväisiä. Näin sen kai piti mennäkkin, elämä ohjaa. Siihen asiaan on vain luotettava. Kyllä on pentua odottavilla ollut paljon kärsivällisyyttä, kun Lotan pentuetta on nyt saanut jo yli vuoden odotella.
Nyt se vihdoin on totta! Lotta vaikuttaa onnelliselta masunsa kanssa.

On toisinaan luotettava vain omaan maalaisjärkeen ja toimittava vaistojensa varassa. Kasvattajana oleminen on toisinaan raskasta, on tehtävä isoja päätöksiä, joista on vastuussa lopun elämäänsä. On tehtävä kompromisseja sekä taisteltava mahdollisia vastoinkäymisiä vastaan. Kukaan ei niiltä valitettavasti välty ja sen kanssa on elettävä. Mutta on tämä kasvattaminen myös sen verran antoisaa, että kyllä se on sen arvoista. Joka päivä oppii jotain uutta ja katse ja ajatusmaailma avartuu. Koirat ovat hieno elämäntapa ja harrastus, sekä intohimon kohde, jos sen vain oikein oivaltaa.

Meille koirat ovat rakkaita perheenjäseniä, ilon aiheita, retki-kavereita, harrastuskavereita ja sohvanvaltaajia.

Kasvatuksessakin terveys ja se perus luonne, koiran toimivuus nimenomaan arjessa ja kotioloissa tulee ykkösenä. Lisänä ylläpidämme harrastusominaisuuksia ja kaunista ulkonäköä. Tärkeintä on että elämä koiran kanssa on mukavaa. Sen eteen haluamme antaa täyden panoksemme ja tukea kasvattejamme omistajineen tulevaisuudessakin.

Ajatuksena oli sama, kuin edellisenkin pentueen kohdalla. Löytää Lotalle uros, jonka LTE-pisteet kompensoivat Lotan pisteitä ja laukaisualttiutta. Uros joka on rohkea ja iloinen, toiminnanhaluinen bordercollie. Terve ja ennenkaikkea lapsirakas, sosiaalinen ja ihana kotikoira ja rakastettu perheenjäsen.
Tästä syystä valintamme oli "Kooa" (TK2 BH Jillaroo´s Born To Run). Kiitos, Pauliina ja taustajoukot, kun annoitte meille tämän hienon mahdollisuuden!

Kiitokset myös kaikille muille, tässä projektissa mukana olleille ja kiitos te muidenkin urosten omistajat ja kasvattajat avoimesta yhteistyöstä kanssamme. On ollut mukavaa ja mielenkiintoista tutustua eri sukuihin ja koiriin tämän pentuprojektin kautta. Netissä olemmekin viettäneet lukuisia tunteja kuluneen vuoden aikana. Oppineet olemme paljon. Myös vastoinkäymisten kautta.

Takana on vasta yksi Weekasi-nimen alle syntynyt pentue, ja nyt on tulossa toinen ja se Lotan viimeinen. Kokemuksellahan tässä ei vielä kerskailla, mutta onnellisia olemme kahteen kasvattamaamme pentueeseen (mukaanlukien Wilman pentue). Pidämme mielen avoinna ja ajatukset positiiivisena tästä eteenpäinkin. Tarkoitus on todellakin pitää kasvattaminen pienimuotoisena, kuin tähänkin asti. Mielestämme kaksi pentuetta on nartulle aivan riittävä määrä. Lotan osalta tämä on siis viimeinen.

Tulevaisuudessakin Weekaseille saattaa ehkä tulla pentuja. Aika sen näyttäköön...Hilla (Weekasi Laguna Beach) on aivan upea koira, vieläkin kovin lapsi. Vähintään vuoden ajan pidämme vielä suunnitelmia mahdollisesta jalostuskäytöstäihan ajatuksen tasolla. Seuraillaan Hillan ja sisarusten kehitystä vielä ja mietitään kokeita ja luonnetestiä vuoden sisään. Asia saa hautua rauhassa ja siihen pitää olla aikaa paneutua sitten kun on sen aika...Nyt vain keskitymme tähän tulevaan pentueeseen! Odotetaan pentujen syntyvän siis kesäkuun alkupuolella.

Kyselyt Lotasta ja Kooasta ovat erittäin tervetulleita ja pentu-asioissa voitte soittaa ja tulla mielellään vierailulle.

Jännityksellä odotetaan, että mitä sieltä syntyy!


Jatketaan samaan malliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti