tiistai 13. maaliskuuta 2012

Pahuksen pahus...

Siis voi pahuksen kennelyskä, joka jyllää täällä Rovaniemellä ja estää meidän hallitreenit!! Nyt on jo pari kertaa jäänyt väliin, kun ei uskalla mennä hallille.
Meidän koiriin ei ole vielä onneksi tarttunut, kun ovat olleet karanteenissä, mutta Peppi sairasti sen äskettäin, parantui onneksi nopeasti. Paranemisia kaikille tartunnan saaneille!

Todennäköisesti tartunta lähti liikkeelle Tornion ryhmänäyttelystä? Ainakin osa koirista, joita tiedän sairastui kyseisen tapahtuman jälkeen.

Tässä tulee vähän mun (Johannan) vuodatusta harrastamiseen liittyen..

Lotan kanssa olis siis edessä BH-koe, joko toukokuussa tai elokuussa. Minä itse vielä mietin haluanko treenata kesän yli vai olenko jo valmis. Treeneissä ollaan saatu hyvää palautetta, ja että ei muutakun kokeeseen vaan, joka on suorastaan mulle uutta! Tottakai työ tuottaa tulosta ja myös ne vuodet, kun olen kerennyt oppia paljon uutta, minä itse, ohjaajana. Nyt kun mietin, niin olisi ehkä pitänyt odottaa toko-kokeidenkin kanssa? En tiedä? Paineen alla oli kauhea pakko saada tuloksia, vaikka rahkeet ei niihin riittäneetkään. Ja sen myönnän. Toisaalta taas, mitään en kadu. Tuomari oli ihana ja kokemuksena kokeet olivat opettavaisia.
Siitä olen onnellinen, että tämän rodun parista löytyy taitavia ohjaajia joilta saa apuja pyydettäessä, tässä haluan kiittää erityisesti Katjaa, Eenan (Emmin sisko) omistajaa, jonka kanssa olemme silloin tällöin pohtineet vastaantulevia ongelmia yhdessä ja olen saanut paljon hyviä neuvoja! Kiitos myös meidän kivoille treenikavereille ja ohjaajille/kouluttajille.

Kyllä tämä koiraharrastaminen on kivaa, kun siitä osaa nauttia. Mielipiteet ovat aina mielipiteitä, mutta oma mielipiteeni on, että Asenne Ratkaisee!

Koiraharrastamisessakin, kuin muissakin harrastuslajeissa, tulee esille paljon kateutta, toisten nälvimistä, sortamista, omien mielipiteiden ylimielistä esille tuomista, kilpailua, selkään puukotusta ja monia muita asioita, joista monella on varmasti myös omakohtaista kokemusta.

Itsekkin olen tehnyt virheitä ja olen itsekkin ajatellut liikaa mitä muut ajattelee. Sen myönnän. Olen tässä asiaa pohdiskellessani todennut, että rehellisyys auttaa. Ja taas jälleen kerran palaamme mielipide aiheeseen. Sekin on yksi asia, joka kannattaa muistaa, että itse päätämme keneltä otamme kritiikkiä vastaan ja otammeko. Ja se on fakta, kaikki auttavat joskus joidenkin etuja, mutta kannattaa valita itselle ne parhaat! Olla välittämättä sellaisten mielipiteistä, jonka mielipiteet ei hetkauta monia muitakaan. Se kertoo paljon. On olemassa niin kivoja kouluttajia ja harrastajia ja kasvattajia joilta on kiva ottaa positiivinen ja negatiivinen palaute vastaan. Negatiivinen palautekkaan ei ole huonoa, sitä kutsutaan rakentavaksi palautteeksi. Ota sellaista palautetta vastaan, josta koet kehittyväsi itse parhaiten, ja sitä myöten koirasikin! :)

Tulipas pitkä sepostus, mutta toivon että tämä asia on ollut muillakin mielessä!

Aihe on aina silloin tällöin hyvä ottaa puheeksi..vaikka sitten näin blogin kautta?
Ja mielelläni luen kommentteja aiheesta, positiivisia ja negatiivisia!

-Johanna-

P.S. Susanna-kasvattaja on parhaillaan tapaamassa HELMIÄ (Weekasi Lunar Eclipse) Espoossa ja innolla odotetaan kaikki mitä sieltä kuuluu ja kuvia odotellaan myös!!

2 kommenttia:

  1. Kylläpä on monesti tehny mieli tehdä blogipäivitys just tästä aiheesta mutta en oo vielä saanu aikaseksi. On se vaan uskomatonta, miten usein sitä on tämän harrastuksen kanssa törmänny tuohon selän takana pas...kakan puhumiseen, valehteluun, arvosteluun jne jne... Tokihan ne puheet joskus satuttaa, varsinkin kun asutaan pienellä kylällä missä juorut (varsinkin perättömät sellaiset...) leviää hetkessä. On aina mukava kuulla kaupan kassajonossa mitä minä tai minun koirat ovat tehneet... Oon kuitenki ajatellu asian niin, että ne jotka minun/meidän koiraporukan tekemisistä jaksavat kantaa huolta, ovat kateellisia, luoja tietää mistä???? Onneksi meillä on niin mainio harrastajaporukka että me jätetään nämä puheet suosiolla huomiotta, tai oikeestaan jatketaan touhuilua entistä isommalla innolla, saavatpahan lisää puhumista... Pääasia on, että ite tietää mitä on tehny tai jättäny tekemättä!

    VastaaPoista
  2. Noita paskanpuhujia tosiaan löytyy koirapiireistäkin, itsekin olen huomannut. Itse asiassa heti meidän ensimmäisen tokokokeen jälkeen liikkuu joku huhu meistäkin ja on arvosteltu ja levitelty juttuja, vaikkei ihmisillä ole siitä mitään tietoa. Tällaiset kannattaa tietysti jättää huomiotta ja jatkaa eteenpäin, tärkeintä on että itse tietää mitä on tehnyt ja mitä ei. Tuollaisilla ihmisillä ei vain itsellään ole kaikki kotona, kun pitää sotkeutua toisten asioihin ja levitellä perättömiä huhuja. Joten ei niistä kannata välittää, tuollaista on kaikkialla ja jokaisessa harrastustoiminnassa.

    VastaaPoista