maanantai 2. huhtikuuta 2012

Weekasit tottistellee.

Just tultiin Lotan ja Hillan kans bh/tottis treeneistä, siellä oltiin minä ja äiti. Mukana oli myös Peppi (Weekasi Like You A Lot)ja Henna. Emmi ja Riina jäi lukemaan lukion historiankirjaa, kun Riinalla on meneillään koeviikko! Emmi on hyvin pätevä ja yleissivistynyt bordercollie..

Meidän treenit meni hyvin, varsinkin meidän nuorukaisilla. Hilla teki täydellä teholla, kylläkin lyhyitä pätkiä, mutta hyvin ja oikein. Peppikin teki tosi kivasti kaikki liikkeet. Niillä sujuu Hennan kans yhteistyö tosi hyvin. Kivaa katseltavaa! :)

Lotan kans ei menny ihan yhtä hyvin ku viimeksi ja jouduin pyytämään korjausta aika monessa liikkeessä, iloinen tekijä se oli taas, mutta tälläkertaa oltais kaivattu vähän keskittyneempää suorittamista, myös ohjaajalta eli minulta. Mutta kyllä se siitä. Se vähän edistää ja hötkyilee seuratessa, mutta muutos siihen perässä laahustavaan koiraan vuosi sitten on niin suuri, että olen tosi tyytyväinen!

Puhuttiin muuten treeniporukan kanssa ohjaajien puutoksesta Rovaniemellä. Tämä on ollut aiemminkin puheen aiheena. Lotan treenasin silloin tokokisoja varten ihan yksin, mitä nyt se yks hassu tokon alkeiskurssi ja kivakoiralainen-kurssi silloin pentuna, mutta periaatteessa olen ollut näissä hommissa aika avuton. Tulokseksi 3. Toki jollekkin se yksin treenaaminen sopii vallan mainiosti, mutta minä haluaisin monta silmäparia seuraamaan meidän tekemistä ja että saisin seurata myös muita. Niin sitä oppii aika tehokkaasti? Luulisin...

Monella harrastajalla olis täällä Rovaniemellä intoa treenata, mutta kun hyvät kouluttajat puuttuu ja samoin treeniryhmät, on tavoitteellinen treenaaminen aika heikkoa. Toki täältäkin löytyy ne tietyt porukat. Ja meistäkin jo muodostuu tosi kiva porukka, mut se ohjaaja vaan puuttuu, tietä näyttämään. Agilityn saralla täällä puolestaan ollaan aika hyvällä mallilla ja eritasoiset treeniryhmät pyörii monta kertaa viikossa.

Noh, mutta kyllä se siitä. Uskon, että oma asenne ja aktiivisuus on kaiken a ja o. Ei voi myöskään syyttää aina muita, oman treenin puutteesta.


P.S. Katsoin juuri meidän Lotan Redi-pojan videon, jossa näkyy aika taitavan näköinen PALVELUSKOIRA. Eikä ohjaajakaan hullumpi! Käykääpä kurkkaamassa! Ollaan aikas ylpeitä kyllä :)

TÄSTÄ PÄÄSET KATSOMAAN VIDEON

Alla kuva Redin ilmaisutreeneistä

1 kommentti:

  1. Jos teillä on paikka missä treenata ja porukkaa (ja se porukka on valmis maksamaan) niin pyytäkää jotain kouluttajaa pitämään teille vaikka viikonloppukurssi. Oulussa on jo monta hyvää kouluttajaa ja varmasti lähempääkin löytyy. :)

    Meidän oma seura kyselee säännöllisesti ulkopuolisia kouluttajia.

    VastaaPoista