keskiviikko 25. tammikuuta 2012

ERInomaiset L-pennut 1-vuotta ja Kajaanin tulokset ymsyms....

Vuosi sitten (19.1.2011) soitin Lotalle YouTubesta "Relaxing music for dog" ja jännitin koska ne pennut syntyy. Jo useamman päivän Lotta oli vaikuttanut ihan siltä että kohta, kohta, kohta. Kun kello oli 11 illalla alkoi omat silmät jo sen verran luppasta ja muut oli jo nukkumassa. Suljin tietokoneen ja vielä ennen valojen sulkemista katsoin että Lotta on ok ja melkein huomaamatta jäi että pikkuinen punavalkoinen makkarainen mötkötti Lotan hännän mutkassa. Revin äkkiä kalvot pois ja katkaisin napanuoran ja menin äitille huutamaan ensimmäinen pentu on syntynyt!!! Meni Äitillä ja Riinalla vähän aikaa tajuta mitä tapahtuu ennenkuin hoksasivat nousta edes sängystä! Yö meni sitten siinä että pentu toisensa jälkeen jänniteltiin ja puhelinlinjat kävi kuumana ja onnen kyyneliä itkettiin. Aamulla seistemän aikaan syntyi viimeinen..pikku chandleri. Ei tarvinut Helmin olla ainut mustavalkoinen :)

Siitä päivästä lähti aivan uskomattoman ihana matka käyntiin, joka päivä pennut ovat mielessä ihanine omistajineen.

PALJON ONNEA WEEKASIEN MAHTAVAT YKSI VUOTIAAT L-PENNUT !!!

HILLA, MANTA, HELMI, REDI, PEPPI, LAIKO JA CHANDLER


Olemme kaikki niin tyytyväisä pentujen luonteisiin ja siihen että he ovat pysyneet terveinä. Ulkonäkökin miellyttää kovasti. Kaikkiin on tullut kaikinpuolin sekä isä Cheroa että Lotta äitiä sopivasti. Mielestäni luonteiden puolesta saa olla kaikista eniten ylpeä ja siitä kuinka joka ikiselle pennulle löydettiin sopiva koti JUURI häntä varten.
Kaikkien elämä vaikuttaa niin rakkauden täyteiseltä ja vauhdikkaalta, juuri niinkuin pitääkin! Kiitos siitä kuuluu teille Mirva Susanna Mäkeläinen, Anniina Soppela, Juha Honkanen, Henna Rapakko, Olli Rötkönen, Milla Takalahti, Pauli Räisänen, Enni Lehtovaara, Julia Turtiainen, Leena Turtiainen.

Terveisin: HILLA-SISKO, LOTTA-ÄITI, EMMI-HOITOTÄTI ja sitten me ihmiset eli Susanna, Johanna, Riina ja koko muu perhe ♥


Tässä tulee vihdoin ja viimein nämä meidän näyttelytulokset Kajaani KV:stä 15.1.2011, (Tuomarina Dubravka Reicher, Kroatia).

WEEKASEILTA MENOSSA MUKANA...

Emmi - Shadoway´s Chasing Magic

2 years, well propotioned. Nice head and expression.
Good neck & topline.
Good enough angulations and movement.
Very good coat. Correct bite.

AVO ERI, AVK 2, SA
(+ mukana ROP/KP-kasvattajaryhmässä, kennel Shadoway´s)


Lotta - Kuhaylan´s Oz- Simply Red- U

3,5 years, very good head and expression.
Good neck & topline.
Good angulations and side movement
A bit narrow in front and back movement.
Good coat, correct bite.

AVO ERI, AVK 3


Hilla - Weekasi Laguna Beach

11 months, well propotioned.
Good neck and topline.
Very good angulations and movement.
Enough strong bone
Good coat, correct bite

JUN ERI, JUK 3


kuvassa: Hilla ja Lotta-äiti


Peppi - Weekasi Like You A Lot

11 months. Good head and expression.
Good neck & topline.
Enough good angulations and movement.
Rather narrow in front & back.
Good enough coat. Correct bite.


kuva: Saara Kangasniemi, aiemmin Pellon mätsäristä.

JUN EH

Manta- Weekasi Light My Fire

1 year good neck, enough good topline, enough good angulations and movement, good coat, correct bite

JUN ERI 4


Redi - Weekasi Limted Edition

1 year very well propotioned. very good head, rather untypical ear carriage.
Very good neck and topline. Very good angulations and movement. Would prefer longer coat. Correct bite.


JUN ERI 3


Kyllä näistä pennuista sai olla niin kauhean ylpeä. Käytökseen ennen kaikkea.
Mielettömän sosiaalisia ja reippaita ja nätisti käyttäytyviä nuorukaisia!
Kyllä päässä näyttäis olevan kaikki kohdallaan! ;) Ulkomuodossakaan ei ole toki moittimista. Tuomari tykkäsi pentujen olevan ERInomaisia, Peppi hentoinen tyttö sai EH:n, mutta se tarkoittaa vain sitä että tarvitsee vielä aikaa :)
Kyllä ne vielä on kaikki kasvavassa iässä ja jos kehtaa paljastaa niin ERI-rivi oli melkoinen yllätys, kun eivät ole vielä ihan valmiita..mutta eipä siellä junnukehässä tarvittekkaan olla! Hilla menee meillä kuitenkin seuraavan kerran vasta kesällä kehään..Nyt kun on junnukehät korkattu niin voi odottaa rauhassa, että se siitä vielä kehittyy.

Lotta on ollut itse nuorena aika hitaasti kehittyvä ja on nyt ihan oikeastaan vuoden sisään alkanut näyttää oikeinkin hyvältä! Ja onkin saanut siitä kommenttia useammalta taholta! Kaunishan se on aina ollut, mutta rakenne on muuten kehittynyt ja liikkeet ovat parantuneet. Emmi menee nyt seuraavaksi ainoana Tornioon metsästämään viimeistä sertiä. Viimeisen sertin jälkeen Emmin tavoitteellinen näyttelyissä käyminen loppuu, kun jalostuskoirahan Emmi ei ole (sisaruksilla ocd). Annetaan suosiolla mahdollisuus niille, joille on mahdollisesti aikomus pentuja joskus teettää. Näille mahdollisille jalostuskoirille tittelit ovat tärkeämpiä. Toki Emmin täytyy valion titteli saada, upea koira kun on ja sen täysin ansaitsee. Suomen muotovalio kuitenkin riittää meille. Joskus olisi ulkomaillakin tarkoitus käydä kuitenkin kokeilemassa ja voittajatittelikin Emmille kuuluisi! ;) Mutta ehdottomasti MVA:n jälkeen aletaan satsamaan enemmän käyttöpuolelle ja jätetään näyttelyt vähemmälle! Tänä vuonna olisi takoitus mennä luonnetestiin ja korkata ensimmäiset tokot. Pidetään tämä tavoitteena.


Kuvassa koko Kajaanin porukka; Manta, Chandler, Redi, Hilla, Peppi ja Lotta.
Emmi oli vielä pallohallilla odottelemassa kasvattajaryhmä kehää..

P.s. Kiitos vielä kaikille upeaan lahjaan osallistuneille, kyllä sitä sai taas onnen kyyneliä pidätellä! <3 Olette ihania kaikki! Kalenteri on kunniapaikalla ja säilyy ikuisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti