sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Väri on vain väri...

Yksi ominaisuus muiden joukossa.


kuvassa: Lotta, Emmi ja Eena (Shadoway´s Cool To Be Me).

Ei tärkein, ei millään tavalla vaikuttava ominaisuus. Mutta rikkaus tässä rodussa.

Mustavalkoinen on ehdottomasti kaunis ja näyttävä, ihana klassikko.
Tulee mieleen etenkin Babe-possu elokuvan kaunis "Fly"!
Myös meidän Emmi tietenkin. Rotu on tästä väristä parhaiten tunnistettavissa.

Australian punavalkoinen on upea väri, joka kuvastaa mielestäni rodun australialialaisen linjan alkuperää. Kultainen auringonlasku.
Väri on kaunis punaisimmillaan. Ilmeet ja silmät erottuvat ihanasti.

Nämä kaksi väritystä löytyy meiltä kotoa. Myös Lotan pennut jakaantuivat näihin kahteen väritykseen. Ei väri koiraa pahenna/paranna. Moni on tästä toki useampaa mieltä. Myös tuomarien mielipiteen jakautuvat monesti.

Lotta on saanut esimerkiksi kommentin näyttelyssä ollen PN2.
"I really like your dog, she´s amazing, but I think it´s a wrong color, sorry!"

Värin voi oman mielipiteeni mukaan pitää mielessä yhdistelmää harkitessa, mutta se on ehdottomasti se viimeinen vaikuttava tekijä. Mutta jos löytää muuten itseään miellyttävän yhdistelmän on värien ja geenien arpapeli mielenkiintoista.

Ihmisiltä löytyy erinlaisia mieltymyksiä ja mielipiteitä asioista ja itse olen sitä mieltä, että jokaisen kuuluu niitä kunnioittaa, jos niistä ei koidu kenellekkään haittaa.

Värin perusteella emme pentujamme mainosta. Päinvastoin pyrimme luomaan ostajille kuvan ettei punavalkoinen väritys tee pennusta yhtään sen arvokkaampaa. Weekasi-postiin tuli useita kymmeniä viestejä, joissa haluttiin punavalkoinen pentu, tietyt kuvioinnitkin piti löytyä, kokovalkoinen kaulus ja valkoiset sukat. Huh. Kosmeettisin perusteinko niitä koiria nykyään hommataan? Mitkään muut ominaisuudet eivät olleet mielessä. Silloin ollaan menossa väärään suuntaan..

Muutenki kasvattaminen on taloudellisesti ajatellen hyvinkin kallista. Kun laskemme kaikki tulot ja menot, jää tili reilusti miinuksen puolelle. Punavalkoinen väri ei lisää tikkua ristiin. Toki ihmisluonto on sellainen että harvinaisuus kiehtoo, mutta kaikki meidän pennut on mennyt paikkoihin jossa väri ei ole vaikuttanut.
Pennunostajat ovat useaan otteseen käynyt pentuja katsomassa ja olemme luoneet tiiviit välit kasvattien omistajiin. Tällä tavoin oli helpoin valita sopiva pentu jokaiseen kotiin. Yhteistuumin olemme kaikkien kanssa todenneet, että valinnat ovat menneet nappiin, se on hienoin asia minkä voi tässä vaiheessa kuulla!

Nautitaan koiristamme kaikkine ominaisuuksineen. Ei kiusata "blondeja"! ;o)

Ihania talvisia lenkkeily ilmoja kaikille BC-harrastajille ja toki muillekkin blogissa vieraileville.

Täällä me jännätään miten nuo meidän karvat kasvaa ja vetääkö Lotta taas pampulat niskaan ja tukan kikkaralle Kajaaniin!

2 kommenttia:

  1. Onneksi tokossa ja agilityssa värillä ei oo väliä! Tosin taidanpa olla varsinainen vastarannan kiiski, oikea tuomareiden kauhu koskapa käyn "väärän värisen" koiran kans näyttelyissä ja "väärän rotuisen" kans tokokokeissa...

    VastaaPoista
  2. Niin ja ajatella että joku oikeesti ottaa asiakseen nimetä näitä "väärä" värejä ja rotuja :) antaisivat vapaasti touhuilla jos ei kellekkään haittaa? kerrassaan kummallista! - johanna

    VastaaPoista